"Pieterpad" lopen of ben je van plan om een lange of zware wandeltocht te maken. 

Wandelen met een wandelstok kan daarbij een belangrijk onderdeel van zijn.
Met een wandelstok kom je daarbij gemakkelijker in een gelijkmatig wandelritme. De Gemse wandelstaf is daar uitstekend geschikt voor, wandelen met een stok. 
   ​ Daarnaast zorgd deze voor evenwicht en balans. Dit is belangrijk als je bijvoorbeeld met een zware rugzak gaat wandelen.


Diverse van onze Jachtstokken zijn ook te gebruiken als wandelstok, voor een moderne en jeudige uitstraling denk daarbij aan de Hazelaar wortelstok of de Schwarzdorn wandelstok met knoest. De Edel - kastanie marschierer van 130 cm is ook wel een aanrader voor wandeltochten.


Ga je lange stukken wandelen naar bijvoorbeeld "Santiago de Compostela" in Spanje.

Of dicht in de buurt het "Pieterpad" lopen, dan kan een goede pelgrimstaf denk daarbij aan de Gemse wandelstaf  ter ondersteuning uitkomst bieden.


"Pieterpad" is het bekenste wandeltocht van Nederland.

Altijd al eens het "Pieterpad" willen wandelen. Pieterpad Etappes daardoor is het meest bekende lange afstandspad van Nederland.  Zo verken en doorkruis je Nederland te voet.  Jaarlijks worden er zo'n vijftienduizend wandelgidsen van het Pieterpad verkocht en op basis daarvan schat Van der Ende het aantal wandelaars op vijftigduizend per jaar.

Pieterpad  route voert je over de kleinste wegen en paden, zoveel mogelijk onverhard.  De afstand is ca 500 km. Het begint in Pieterburen nabij de Groningse Waddenkust eindig op de Sint Pieterberg bij Maastricht.
Velen lopen Pieterpad in etappes, het is op daarom op gedeeld in 26 Pieterpad etappes.

 

Waarom  " Pieterpad " lopen met een wandelstok 
     Het lopen met een stok heeft z’n voordelen.
Na de wandeltocht minder moe en minder last van vermoeide spieren. Meer controle over het lichaam daardoor voelt men zich zekerder en stabieler 
Het pad is niet alleen het langste gemarkeerde wandelpad in Nederland, maar ook maar ook veruit het populairste. Jaarlijks zijn er vele wandelaars die het eindpunt op de hoge Sint Pietersberg in Maastricht bereiken.

De route opgedeeld in 26 dag etappes. Iedere etappe is tussen de 10 en 25 kilometer lang en het pad is goed bewegwijzerd.
De wandeltocht is in etappes het hele jaar goed te belopen. Het heeft ook het voordeel dat de etappes per openbaar vervoer goed bereikbaar zijn.
Paar dagen achter elkaar te wandelen is goed te doen, er zijn vele overnachting mogelijk heden langs de route. Zie hiervoor : De gids voor onderweg

 

Ga je Pieterpad lopen kijk dan ook op het.

Nieuws en wetenswaardigheden

LEES HIER ALS EERSTE DE LAATSTE BERICHTEN EN ONTWIKKELINGEN OVER HET PIETERPAD.

De pelgrimstaf / wandelstokken zijn licht en makkelijk hanteerbaar. 

Ook de  Gemse Wandelstaf,  kan uitstekkend fungeren als goede wandelstok bij wandeltochten als Pieterpad en is daar juist voor gemaakt.

De wandelstaf “Gemse” is bekroond met de Gouden Designprijs van de Bondsrepubliek Duitsland, de hoogste officiële Duitse onderscheiding op het gebied van design. Het wordt de ‘prijzenprijs’ genoemd omdat geen enkele andere designprijs vergelijkbare hoge eisen stelt aan zijn deelnemers.

Met zijn uitstekende en innovatieve ontwerp kon de “Gemse”  indruk maken in één van de meest gerenommeerde ontwerpwedstrijden ter wereld. In het kader van de Red Dot Award: Product Design 2010 werd de “Gemse” door een deskundige jury van topklasse onderscheiden met het kwaliteitszegel “Red Dot” voor hoge designkwaliteit.

Wandelstokken ontlasten je enkels, knieën en heupen, waardoor je minder snel moe wordt. 

Deze Jachtstokken zijn uniek en altijd goed voor een stijlbepalende verrassing. De Knoest is handgemaakt uit de wortel van de stok.  Een kwestie van vakmanschap bij de productie van robuuste en solide speciale jachtstokken. De met liefde gemaakte stokken met echte hersthoornvork of de jachtzit stokken "Praktus" en "Pirschsitz" zijn zeer bekend en worden veel gebruikt door jagers vanwege hun robuustheid en traditionele stijl.

 Wandelen met wandelstok lijkt op het eerste gezicht overbodig. Als je jong en vitaal bent is het logisch te denken dat je kunt wandelen zonder dat je hier wandelstok voor nodig hebt. En nog een voordeel met stokken loop je meer rechtop, wat weer beter is voor je houding. Tevens heb je door een rechtere lichaamshouding de beschikking over een optimale longcapaciteit. Genoeg voordelen dus! 

Kan ik ook een lange wandelstok / staf mee nemen in vliegtuig.

Een lange wandelstok meenemen in het vliegtuig,  als bagage kan allemaal nogal ingewikkeld zijn. De kans dat het zoek raakt of dat het beschadig wordt is wel aanwezig, als het extra bagage is zijn daar ook kosten aan verbonden.
Daarvoor zijn er wel stokken  van 140 – 170 cm deze zijn tweedelige stok en zijn er ook als  driedelige stok met echte herthornvork .
Het voordeel hier van is dat een 2 delige en 3 delige in de koffer past en mee kunt nemen als bagage. 

Hoe onderhoud je een wandelstok - wandelstaf

Jacht wandelstokken zijn over het algemeen robuust en zeer geschikt voor actief gebruik. Door uw stok goed te onderhouden verlengd u de levensduur van uw houten stok denk hierbij ook aan de onderzijde van de wandelstok. Omdat dit het  van hout is gemaakt moet u wel met enige regelmaat de stok schoonmaken en droog maken. Dit kunt u doen door de jachtstok met een vochtige doek af te vegen. Na gebruik kunt u een houten stok het beste laten drogen op een warme en droge plek. Zorg daarbij dat u de stok niet plaatst in directe nabijheid van een warmtebron zoals kachels, verwarmingen of radiatoren. Hierdoor kan een houten stok krom trekken of barsten. Het is verstandig om uw houten stok af en toe een lichte in te wrijven met gekookte lijnolie. Deze is te koop bij een bouwmarkt een flesje van 500 ml kost ca € 3,- a € 4,-. Hierdoor blijft uw stok goed beschermd tegen weers invloeden.

Accessoires voor de jachtstok - wandelstaf

Omdat de Jachtstok waarschijnlijk het meeste gebruikt in bosrijke en landelijke gebieden. Is het voorzien van een bergstok punt / bergstockzwinge hierover is ook een rubberen dop van 8 mm te plaatsen ter bescherming van de metalen punt tegen slijtage of bij gebruik op de openbare weg en om het tikkend geluid tegen te gaan.Er is ook een rubberen dop van 14 mm      verkrijgbaar als de stok dagelijks wordt gebruik als een wandelstok. Wanneer u merkt dat er tekenen zijn slijtage of uitdroging van het rubber. Dan is het raadzaam om de rubberen dop te vervangen voor u eigen veiligheid.  
 
Voor de Gemse wandelstaf zijn ook diverse accessoires verkrijgbaar.

Voor de Gemse wandelstaf  is ook een 14 mm rubberen dop voor over de metalen punt, waardoor deze dan ook geschikt is als wandelstok voor dagelijks gebruik.

Populaire zoektermen​ Pieterpad:

Pieterpad Etappes.
Het Pieterpad slingert over ruim 500 km dwars door Nederland 
Etappes
Alle 26 etappes van het Pieterpad overzichtelijk op een rij
Acommodatie langs het Pieterpad
Waar overnachten in hotel of B&B

Introductie
Als je liever kortere of langere afstanden van het Pieterpad wilt lopen, dan maak je gewoon je eigen indeling. De informatie over openbaar vervoer verbindingen en overnachtingsmogelijkheden helpen je daarbij.

De gids
De route van het Pieterpad is uitgegeven in een gids die bestaat uit twee delen. De gids is je reisgenoot voor het Pieterpad en bevat alle informatie die je nodig hebt om de route kunnen lopen

 

© 2014 - 2024 Wandelstok | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel