Handgemaakte houten wandelstok, maakt de Gemse uniek. 

Hoe kun je enthousiast worden over een wandelstok? Dit zijn toch die houten stokjes die ouderen tijdens wandelingen gebruiken en dan voorzien, spijkeren van zulke felgekleurde metalen platen, nietwaar? Het zijn juist deze vanzelfsprekende, bijna saaie objecten die ontwerpers vooral aanspreken als ze een radicaal nieuwe aanpak willen realiseren. Zo oefende productontwerper Jan-Erik Gerdt uit Hamburg het uit, die een nieuwe wandelstok uitvond. 

Hij ontwierp zijn wandelstok van twee houtsoorten:  Celrubber wordt ook gebruikt om de stok zijn elasticiteit te geven. Het materiaal en de vorm geven echter een verbluffend effect: als je de stok zo vasthoudt dat de handgreep naar achteren wijst, is hij letterlijk stijf. Wat is gewenst bij het bergafwaarts wandelen.

Als sportattribuut - wandelstok of pelgrimsstaf is het een eigentijdse metgezel van elke leeftijdsgroep.
Goed doordachte, het is een bekroonde wandelstok gemaakt in Duitsland.

Deze Gemse wandelstokken  hebben verschillende designprijzen ontvangen!
De handgreep is erg lang waardoor verschillende ergonomische handgreepposities mogelijk zijn. Het materiaal hout en de verwerking maken van de wandelstok tot een duurzaam, stabiel product, dat met ca. 300 g echter heel weinig weegt.

De stok voelt heel fijn aan. Er zit een mooie duimrust op, hij is licht, ligt zijdezacht in de hand en veert een klein beetje mee. Het heeft een flexibele, veerkrachtige kern is samengesteld uit verschillende lagen, de middelste is neopreen, wat gelijk het lage gewicht verklaard.  

Deze unieke wandelstok is een metgezel voor het leven! Met een mooie look en feel: een mix van houtsoorten, gecombineerd met een slanke vorm.

Zelfs als het gaat om nauwkeurig test, maakt "de Gemse" de hoge verwachtingen waar. Door een mengsel van hout en cellulair rubber in de kern is de wandelstok extreem stabiel en flexibel, met een laag eigen gewicht.
Als u op zoek bent naar een praktische en welgevormde wandelstok voor Pieterpad wandel- of  pelgrimstocht, krijgt u een innovatief houtproduct als een praktische metgezel met de Gemse .

Voor een breed scala aan gripposities!

De lange, ergonomisch gebogen gripzone zorgt voor een grote verscheidenheid aan gripposities. Zelfs aan een extra uitsparing aan het uiteinde van het handgreep voor de duim is gedacht. De stok kan bijvoorbeeld worden gebruikt als wandelstok voor buitenactiviteiten of als loophulpmiddel. De stevige, geschroefde basis beschermt het hout en zorgt voor een goede grip op elk oppervlak.
Een sportuitrusting van hout kan echter concurreren met stokken van aluminium of carbon, dat bewijst de Gemse wandelstok.

Handgemaakt design stuk van Lebenshilfe Detmold e.V.

De Gemse wandelstok is gemaakt door Lebenshilfe Detmold e.V. De faciliteit ondersteunt en begeleidt mensen met een handicap. Met de Gemse wandelstok werd een project tot leven gebracht waarvan het resultaat ongeëvenaard is: de solide wandelstok is gemaakt in minutieus vakmanschap, is functioneel goed doordacht en heeft een echt mooi, succesvol ontwerp.

Maar het is niet alleen het ontwerp dat de zwervende stok  zo bijzonder maakt, maar (zoals altijd met echt goed ontwerp) zijn functie. De stok bestaat complex van verschillende lagen hout en in het onderste deel is er nog steeds een zachtcellig rubber. Dit betekent dat de stok flexibel (d.w.z. gedempt) of volledig stijf is, afhankelijk van de handhouding. En dat met een gewicht van slechts ongeveer 300 g. De lange ergonomische handgreep zorgt voor verschillende gripposities en dus een uitzonderlijk comfort. 

Met zijn uitstekende en innovatieve ontwerp heeft de “Gemse”  indruk weten te maken in één van de meest gerenommeerde ontwerpwedstrijden ter wereld. In het kader van de Red Dot Award: Product Design 2010 daar werd de “Gemse” door een deskundige jury van topklasse onderscheiden met het kwaliteitszegel “Red Dot” voor hoge designkwaliteit.

Is verkrijgbaar in 3 lengtes : 

Lengtes: S/117 cm (hoogte 150–170 cm), M/125 cm (hoogte 170–185 cm), L/133 cm (hoogte 185–200 cm)

© 2014 - 2024 Wandelstok | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel