Jachtstok - Wandelstok.

Onze knopstokken worden ook wel gebruikt als jachtstok is een type stok die vaak wordt gebruikt tijdens het jagen. Voor bescherming van het hout is de onderkant voorzien van een stalen bergpunt ook wel bergstockzwinge  genoemd of een combi - spike. Van oudsher worden deze jagersstokken gebruikt door drijvers “ klopjacht ” ter ondersteuning bij het op jagen van wild tijdens de drijfjacht. De taak van de drijvers is om het wild “te drijven” richting de jagers, die vervolgens het wild afschieten.

Taak van de drijver tijdens de klopjacht.

De drijvers, proberen door te roepen van schrikgeluiden en op de grond of tegen bomen te slaan met hun jachtstok, het wild op te jagen. Hiervoor gebruiken ze de jachtstok. De drijvers gaan vaak op een lijn door het bos, waardoor het wild in een bepaalde richting opgejaagd wordt.

Onze jachtstokken knopstokken zijn er niet  alleen voor  jagers.

Jachtstokken - knopstokken  zijn ook ideaal als een wandelstok als alternatief voor een klassieke wandelstok. Het beste hiervoor zijn de " Hazelaar " knopstok en de " Schwarzdorn " knopstok omdat deze een mooie wortelknop hebben die goed de hand ligt. Door ons is er een speciale rubberen dop ontwikkeld die over de  “ stalen bergpunt past dan kan het ook gebruikt worden als een gewone wandelstok.

Ook voor een passend duurzaam relatiegeschenk kunt je bij ons terecht, met made in Europa heeft u de altijd zekerheid van een hoogwaardige en duurzame kwaliteit.
Wij denken graag met je mee.  Neem contact met ons op voor een persoonlijk advies op maat.

© 2014 - 2024 Wandelstok | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel