Welke soorten wandelstokken zijn er verkrijgbaar bij wandelstok-wandelstokken.nl
Wij verkopen edele wandelstokken van hout en stokken van licht metaal en carbon, die een orthopedische waarde hebben. De meeste van onze wandelstokken zijn verkrijgbaar in basis- en premiumversies. Ons gehele assortiment, waaronder ook Gemse wandelstaf en de outdoor en jachtstokken als ook deINDESmed artikelenvallen, vindt u onder CATALOGUS.

ANATOMISCHE EN ERGONOMISCHE WANDELSTOKKEN: WAT IS HET VERSCHIL?

Op een anatomische stok is het handgreep gevormd om in de betreffende hand te passen. Om uit te leggen: Als het handgreep aan de rechterkant anatomisch gevormd is, kan het ook alleen aan de rechterhand worden gedragen.

Een ergonomische wandelstok kan links of rechts gedragen worden. De grip heeft een bredere palmsteun dan de normale Derby grip. Dit verhoogt het draagcomfort - zelfs voor stokliefhebbers met grotere handen.

WAT IS EEN RONDE HAAK?

De oude tradities van vele generaties van stokmakers in zijn ongeëvenaarde productie van ronde haken gemaakt van gezaagd hout. Het bijzondere handelsmerk van deze stokken zijn de donkere roetveeg vlekken aan de binnenkant van de handgreep. Deze worden tijdens het buigproces gevormd door de hete ijzeren kegels.

Sommige van de machines die worden gebruikt voor verdere verwerking zijn vele decennia oud en blijven trouw dienen. Ze vertegenwoordigen de schatten van het  machinepark en vereisen speciale zorg en onderhoud. Door middel van verschillende schuurcycli en de daaropvolgende verfijning en afdichting wordt de afwerking van deze stokken geperfectioneerd.

WAT ZIJN DE VOORDELEN VAN DE HANDFACON DERBY?

Het eerste anatomische prototype uit de Handfacon-Derby-serie werd begin jaren 80 geproduceerd door de firma Sauer in Eschwege. Het anatomische handgreep, dat "met de hand vervaardigd" is, heeft een extra brede achterkant, biedt zeer goed ondersteuningscomfort en was de eerste in zijn soort.

Door de flexibele ergonomische uitlijning van de handgreep kan de stok worden gemaakt voor de rechter- of linkerhand, afhankelijk van het ontwerp - een anatomische variabiliteit die nog nooit eerder heeft bestaan. De hand facon was een pionier voor vele anatomische grepen zoals de Fischer, Comfort en Relax grips. Het is het zoveelste bewijs van het unieke meesterwerk van de Duitse wandelstok - makers.

LENGTE VAN DE WANDELSTOK
Een stok in de standaardversie is 94 cm lang. Voor het bepalen van de juiste lengte geldt de volgende vuistregel:
Je eigen lengte (in cm) gedeeld door twee min één tot twee cm. Kortom, de beoordeling heeft zichzelf bewezen: de stok moet iets te lang zijn in plaats van te kort.
Stokken met een "Fischerhandgreep" of stokken die als paar worden gebruikt, moeten ongeveer 4 cm langer zijn. 

WAAROM IS STOK LENGTE ZO BELANGRIJK?

Want een stok biedt alleen optimale ondersteuning en voorkomt een slechte houding als deze is aangepast aan de lichaamsgrootte. Over het algemeen kan worden gezegd dat de stok een rechtopstaande houding met een licht gebogen elleboog mogelijk moet maken. Niet-verstelbare stokken kunnen worden ingekort. Verstelbare wandelstokken hebben een klikbevestigingssysteem.

WAT MOET IK DOEN ALS IK NIET WIL DAT MIJN STOK EEN STANDAARDVERSIE IS?

Het inkorten van een houten stok is vrij eenvoudig. Dankzij een in de handel verkrijgbare fijne zaag kan dit in slechts een paar eenvoudige stappen. Na het afzagen wordt de rubberen dop weer op de ingekorte houten stok gelegd. Bedek het gesneden oppervlak met plakband om te voorkomen dat de verf scheurt tijdens het zagen. Metalen stokken kunnen ook worden ingekort met een standaard pijpensnijder, ongeacht de hoogteverstelling. Als u uw stok niet zelf wilt inkorten, voegt u de gewenste lengte toe aan uw bestelling, zodat het wandelstok-wandelstokken-team deze kan inkorten. Extra lengtes zijn mogelijk tegen een toeslag. Wij adviseren u graag.

HOE ZORG JE GOED VOOR EEN STOK?

Bewaar uw wandelstok niet in direct zonlicht of in een hete warmtebron (radiator of iets dergelijks).

Reinig je stok met een zachte, licht vochtige doek – maar maak hem alsjeblieft niet schoon onder stromend water.

Bescherm uw stok tegen omvallen door gebruik te maken van een van onze hoogwaardige lussen of stokhouders.

De rubberen doppen aan het einde van de stok zijn slijtage-items. Ze moeten regelmatig worden vervangen en zijn bij ons verkrijgbaar als accessoires.

Indien mogelijk mag uw stok niet worden gebruikt bij zware regenval of op zeer vochtige grond.

Zilveren handgrepen en verzilverde handgrepen kunnen na verloop van tijd een beetje bezoedelen. Ze kunnen worden onderhouden en gereinigd met een standaard zilveren reinigingsdoek of zilveragent.

Reinig je stok alleen met zachte, eventueel licht vochtige doeken.

WAT TE DOEN ALS EEN METALEN STOK RAMMELT?

Er is ook een eenvoudige oplossing voor deze zaak. In de borgschroef tussen het bovenste en onderste deel van de buis zit een smalle, open plastic ring. Deze ring wordt tussen de buisdelen geklemd door de borgschroef aan te draaien en voorkomt zo vervelend rammelen.

CORRECT DRAGEN: WAT IS DE BESTE MANIER OM EEN WANDELSTOK TE GEBRUIKEN?

Hoe houd je een wandelstok vast

Een optimale ondersteunende functie kan op verschillende manieren worden bereikt. Naast de juiste stoklengte is het belangrijk hoe de vingers de handgreep omsluiten. Alleen de middel- en ringvinger en de pinktoegang. Aan de andere kant blijven de wijsvinger en duim uitgestrekt en raken de basis van de handgreep op de stok. In geval van beperkingen of fysieke beperkingen: Gebruik de wandelstok aan de kant tegenover het gewonde been of been om te worden gespaard. Tijdens het lopen landt de stok altijd samen met het gehandicapte been op de grond. Het gewicht van het lichaam moet zo verticaal mogelijk op de stok zijn. Leid het altijd dicht bij het lichaam, niet schuin naar buiten.

Waarom zou je een wandelstok gebruiken?

Als je een dagje ouder wordt loopt meer risico om te vallen. Het is wel belangrijk dat je in beweging blijft, om je krachten en evenwicht te behouden.

Daarbij kan een wandelstok een belangrijk hulpmiddel zijn. Een stok is niet allen voor ouderen die minder goed te been zijn.
Ongeacht je leeftijd als je herstellende bent van een blessure of een operatie of een pijnlijk been die je moet ontlasten. Daarbij kan een wandelstok je net meer mobiliteit geven.

Bij ons zijn daarvoor ook moderne wandelstokken die geen invalide uitstraling geven als je jong bent.  

Voordelen van een wandelstok

Een wandelstok biedt talrijke voordelen.

  • Een wandelstok biedt je meer standvastigheid en balans bij het lopen.
  • Het ontlast je knieën, rug en enkels.
  • Een wandelstok verlicht pijnklachten, ook na een operatie.
  • Door de ondersteuning kan het helpen om gemakkelijker langere afstanden afleggen.
  • Een wandelstok kan je zelf vertrouwen geven helpt bij het overwinnen van je ‘valangst’.

 

WAAR MOET REKENING MEE WORDEN GEHOUDEN NADAT EEN STOK IS INGEKORT?

Zodra een stok is ingekort, gebruikt of vervalt het ruilrecht of garantieclaim van de koper. Hetzelfde geldt in het geval van tekenen van slijtage of normale slijtage. Dit laat ons principe onverlet: WIJ staat in alle opzichten voor kwaliteit en reageert uiterst klantgericht op vragen en klachten. Meer informatie vindt u in onze algemene voorwaarden.

IS ER EEN RECHT VAN BEZWAAR?

Natuurlijk. Voor elke bestelling die u rechtstreeks bij ons heeft geplaatst, geldt het wettelijk geregelde herroepingsrecht - gedurende 14 dagen vanaf de overeenkomstige factuurdatum. Voorwaarde hiervoor is wel dat de bestelde stok of accessoires nog niet gebruikt zijn. Meer informatie vindt u in onze algemene voorwaarden.

© 2014 - 2024 Wandelstok | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel