Wandelstok: hoogte en hoe te gebruiken

Hoogte afstellen en hoe te gebruiken.

Zie ook  http://www.samenbeterthuis.nl/verplaatsen/wandelstok/

Hou de wandelstok in de hand aan de kant van je goede been. Dit gaat mischien tegen je gevoel in maar het is waar. Heb je last van je rechterbeen hou dan de wandelstok in de linker hand.  Heb je last van je linkerbeen hou dan de wandelstok in je rechterhand.   Door nu een wandelstok te gebruiken met de hand tegen over je gewonde been maak je gebruik van de natuurlijke beweging van je arm. Waardoor je hand een deel van je gewicht op kan vangen terwijl je loopt zo ontlast je het gewonde been.

Als je een stap vooruit zet met je slechste been, beweeg dan tegelijkertijd de wandelstok naar voren en zet je gewicht op alle twee, waarbij het grootste deel op de wandelstok kom te rusten. Gebruik de wandelstok niet om te lopen met je goede been. Hoe meer je gewend raakt aan de wandelstok, hoe meer het gaat voelen als een natuurlijk verlengstuk van je zelf. Probeer recht vooruit te kijken en niet naar je loophulp. Dit helpt je om beter in balans te blijven.

Voordelen van een Wandelstok

■     verminderen van de belasting van enkels, knieën en rug

■      verbeteren van balans en evenwicht

■      het kan het uithoudingsvermogen verbeteren

 ■     het kan je meer mobiliteit verschaffen.

 

 

De verschillende soorten Wandelstok handgrepen

Rondhaak handgreep   

De klassieke handgreep deze biedt minder houdvast als en Derby of Fritz handgreep.

Fritz handgreep

Deze is vernoemd naar de koning van het vroegere Pruisen Der Alte Frits. De koning werd altijd afgebeeld op schilderijen met deze wandelstok.

Derby handgeep

Deze is in Europa de meest verkochte handgreep, het heeft een rondere vorm en een goede houvast.

Handfacon handgreep

Dit is een variatie van de Derby handgreep is anatomisch, herontworpen heeft een brede polsteun is er voor de linker of rechter hand.

Dr Fischer handgreep

Ontworpen door de Oostenrijkse Dr Fischer is een anatomisch handgreep met extra brede handsteun waar de hele handpalm opgelegd wordt voor een optimale drukverdeling. Is er voor de linker of rechter hand.

Relax handgreep

Dit is een variatie van de Derby handgreep. Bijzondere elegante en confortabele steun. Het combineert de voordelen van anatomische handgrepen. De druk is direct op de stok ook bij een stevige greep blijven de hand en onderarm ontspannen. Is er voor de linker of hand.

Comfort Derby handgreep

Vooral voor de kleinere hand, anatomische handgreep. Is er voor de linker of rechter hand.

     Hoe te meten

Om de wandelstok op de juiste hoogte in te stellen. De wandelstok met de handgreep naar beneden op de grond, laat de handen losjes naar beneden en teken de wandelstok ter hoogte van de carpus af. Voor de zekerheid kun je altijd een cm meer nemen.

Correct vasthouden

Alleen de midden, ringvinger en pink wikkellen om de handgreep, wijsvinger en duim uitgestoken naar de wandelstoksteel.

© 2014 - 2020 WANDELSTOK | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel